قطعات پله برقی به همراه کاربرد آن ها

آشنایی با قطعات پله برقی

پله برقی از مهم ترین ابزارهای جا به جایی افراد به شمار می رود و  تاثیر زیادی در زندگی همه ما دارد. همانطور که می دانید پله برقی از قطعات ریز و درشت تشکیل شده اند که همگی دست به دست داده اند تا پله برقی حرکت کند. وجود همه این قطعه برای راه اندازی و حرکت این وسیله  ضروری است.

به عنوان کسی که متخصص پله برقی و آسانسور است، شما باید با تمام قطعات پله برقی آشنا باشید. ممکن است گاهی اوقات این قطعه ها باعث خرابی و  کار نکردن پله برقی شوند. به همین دلیل توصیه می کنیم حتما با این قطعات آشنایی داشته باشید تا در صورت نیاز به تعمیر و سرویس هیچ مشکلی ایجاد نشود.

همانطور که می دانید ممکن است پله برقی با توجه به نیاز و ساختار پله برقی طرح های مختلفی داشته باشد. این وسیله بسیار انعطاف پذیر است و شما می توانید پله برقی را کنار هم، روی هم، خمیده یا به صورت اندازه کوچک تر نیز نصب کنید. از شما دعوت می کنیم تا در ادامه سایت تی ام جی با ما همراه باشید تا بیشتر با قطعات پله برقی آشنا شوید.

قطعات مهم پله برقی

پله برقی از قطعات مهمی مانند سیستم اینورتر، نرده دستگاه های ایمنی، سیستم برق و کنترل، سیستم ترمز، سیستم روغن کاری خودکار، خرپا و سایر قطعات تشکیل شده که همگی تاثیر فوق العاده ای در حرکت و یکپارچه شدن پله برقی دارند. در ادامه این مقاله بیشتر با قطعات پله برقی آشنا خواهید شد.

سیستم اینورتر یا درایو

سیستم درایو در بخش بالایی پله برقی نصب شده و قطعات ضروری سیستم مانند چرخ دنده محرک، چرخ پله زنجیره ای  و چرخ دنده بر روی آن نصب شده است. سیستم درایو از سه بخش مهم تشکیل شده است.

استپ پله برقی

استپ پله برقی یکی از قطعات بسیار مهمی است که قطعا همه ما با آن برخورد داشته ایم. استپ در واقع همان پلکانی استکه افراد پای خود را روی آن قرار می دهند و بر روی آن می ایستند. این استپ از ضروری ترین قطعات پله برقی است. برخی از افراد بر روی آن ایستاده یا روی آن حرکت می کنند.

انواع مختلفی از استپ برای پله برقی وجود دارد و معمولا اصلی ترین تفاوت آن ها جنس مواد استفاده شده در ساخت آن است. معمولا استپ برقی از فولاد، آلومینیوم و استیل ساخته می شود. همچنین برای نصب استپ پله برقی باید یک سری موارد استاندارد را رعایت کرده و ابعاد آن هنگام نصب رعایت شود. در این مقاله « آشنایی با استپ پله برقی و استاندارد های آن»می توانید اطلاعات بیشتری از اسنپ پله برقی داشته باشید.

سکو فرود پله برقی

سکو فرود جایی است که کاربران قبل از سوار شدن یا پیاده شدن از پله برقی بر روی آن می ایستند. این قطعه نیز برای حرکت و موارد ایمنی پله برقی بسیار مناسب است از قسمت های مختلف که بر سطح قابل مشاهده و قسمت هایی در زیر سطح برای حرکت پله برقی تشکیل شده است.

از مهم ترین بخش سکو پله برقی می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم.

  • صفحه کف و پوشش دسترسی: این دقیقا همان قسمتی است که هنگام سوار شدن یا پیاده شدن از پله برقی بر روی آن قدم می گذارید. صفحه کف را می توان به صورت قابل جا به جایی ساخت تا امکان دسترسی به قطعات زیر آن فراهم باشد.
  • صفحه شانه: همانطور که از اسم این بخش پیداست، این وسیله شکلی شبیه به دندانه های شانه دارد. معمولا از این قطعه برای جلوگیری از گیر افتادن هر وسیله ای استفاده می شود. جالب است بدانید صفحه شانه از مجموعه از گیره ها ساخته شده است که با گیره های روی پله ها هماهنگ می شوند تا فاصله سطح تا سکوی فرود را کاهش دهند.
  • چراغ های شانه ای: با اینکه این بخش ضروری و حیاتی برای پله برقی نیست اما برای ایمنی بیشتر در نظر گرفته شده است. این وسیله ناحیه ای را ک قسمت های پله و شانه به هم می رسند را روشن می کند. این وسیله معمولا در قسمت بالایی و پایینی بالای قسمت های شانه نصب می شود.

خرپا پله برقی

اگر بخواهیم به زبان توضیح دهیم، خرپا همان بدنه فلزی و کلی پله برقی است. برخی از افراد به خرپا اسکلت پله برقی نیز می گویند که قسمت پایین و بالای پله برقی را به هم متصل می کند. همچنین می توان گفت این یک سازه فلزی توخالی است که مسیر پله برقی را نگه می دارد. خرپا از سه بخش مهم یعنی قسمت بالایی، قسمت شیب دار، قسمت پایینی تشکیل شده است.

خرپا پله برقیسیستم برق و کنترل

جالب است بدانید که سیستم الکتریکی و کنترلی پله برقی همان مغز پله برقی است که دستورات و نحوه کارکرد پله برقی را از این بخش می گیرد. این قطعه شامل یک کنترلر، موتور، حسگر و قطعات ایمنی است. سنسور ها سیگنال هایی را به کنترل کننده می فرستند و سپس فرمان هایی برای کنترل جهت پله برقی و سرعت پله برقی فرستاده می شود. البته این سیستم مجهز پله برقی نیست و در پله برقی سایر سیستم هایی مانند سیستم تشخیص اضافه بار پله برقی نیز وجود دارد.

سیستم روغن کاری خودکار

جالب است بدانید که یک سیستم روغن کاری خودکار در پله برقی وجود دارد که زنجیره محرک اصلی و زنجیره پله برقی را روغن کاری می کند. همچنین این سیستم قابل کنترل است و شما می توانید با زدن دکمه خاموش یا روشن تنظیم کنید که آیا نیاز به روغن کاری است یا خیر.

نرده پله برقی

هندریل یا نرده پله برقی یکی دیگر از قطعه های مهم پله برقی است که به شما کمک می کند تا تعادل خود را هنگام سوار شدن به پله برقی حفظ کنید. نرده ها در دو طرف پله برقی قرار گرفته و  از بالا تا پایین پله برقی ساخته شده اند. این نرده ها ممکن است از جنس شیشه، پانل یا فلز باشند.

معمولا این قطعه به عنوان یک قطعه بیرونی از پله برقی شناخته می شود. به همین دلیل این وسیله را جوری ساخته اند که به راحتی برای تعمیر و نگهداری، تعویض و تمیز کردن از آن استفاده می شود. معمولا نرده از قسمت هایی مانند عرشه داخلی پایین، عرشه داخلی بلند، پانل پایینی و پانل داخلی تشکیل شده است.

نرده پله برقی

سیستم ترمز

پله برقی نیز مانند هر وسیله دیگری دارای سیستم ترمز است. جالب است بدانید این سیستم نیز ار سه بخش مختلف تشکیل شده است که کمک می کنند تا این سیستم تمرکز بیشتری روی کنترل جریان حرکت پله برقی داشته باشد. ترمز ماشین، سیستم ترمز محور محرک و ترمز شفت از مهم ترین قسمت های سیستم ترمز پله برقی هستند.

سخن آخر

پله برقی دارای قطعه ها بسیاری است که برای حرکت، تنظیم سرعت، کنترل جهت حرکت یا توقف خودکار از آن ها استفاده می شود. در این مقاله سعی شد مهم ترین قطعه های پله برقی را معرفی کنیم. در صورتی که نیاز به نصب پله برقی یا آسانسور دارید می توانید با بخش پشتیبانی شرکت تی ام جی در ارتباط باشید.