بسیاری از شما اخبار و ماجرا هایی درباره سقوط آسانسور ها شنیده اید و رخ دادن این حادثه را معمولاً نشعت گرفته از کابل های آسانسور میدانید. اما جالب است بدانید که احتمال وقوع این نوع حوادث بسیار کم است. حتی در صورت پاره شدن کابل های آسانسور، اجزایی وجود دارند که از سقوط آن جلوگیری می کنند. در ادامه این مطلب همراه تی ام جی باشید تا به معرفی برخی از این اجزا بپردازیم.
چه اجزایی از سقوط آسانسور جلوگیری میکنند؟
ترمز آسانسور ها که از قدرت بالایی برخوردار هستند، همیشه فعال هستند و هیچ قطعی در آن ها وجود ندارد. این نکته هم لازم به دکر است که دلیلی که باعث میشود آسانسور در طبقات مختلف توقف کند همین ترمز ها می باشد. بخش دیگری به نام پاراشوت، یا ترمز دوم و اضطراری، وجود دارد. هنگامی که سرعت آسانسور افزایش یافته یا کابل ها شل شوند، فک های خود را بر روی ریل قفل کرده و باعث توقف آسانسور می شود. در ساختار آسانسور ها حداقل چهار کابل وجود دارد که هر یک از آن ها به تنهایی توانایی جابجایی آسانسور را دارند و سایر کابل ها برای افزایش ایمنی استفاده می شوند. در نهایت، در پایین ترین قسمت چاه آسانسور چهار ضربه گیر فنری یا هیدرولیکی نصب شده است که در صورت سقوط کابین، شدت ضربه را کاهش می دهند.
چه کار هایی را هنگام سقوط آسانسور نباید انجام داد؟
طرز فکر خیلی از افراد به این صورت است که پریدن به بالا و پایین هنگام سقوط اسانسور می تواند از اسیب دیدگی شدید جلوگیری کند؛ زیرا ممکن است در لحظه برخورد آسانسور با زمین، شما در حال پرش یا به نوعی در هوا معلق باشید و آسیبی نبینید. اما این تصور اصلا درست نیست و می تواند خطرات زیادی نیز داشته باشد. چون در برخورد ناگهانی آسانسور ممکن محکم به سقف یا کف آسانسور برخورد کنید و ضربه به سر و سایر اعضای بدنتان وارد شود و متحمل آسیب دیدگی شدیدی شوید. اگر میخواهید از ویژگی های خوب آسانسور ها مطلع شوید پیشنهاد میکنیم مطلب ویژگی های آسانسور خوب چیست را مطالعه کنید.
چه کار هایی هنگام سقوط آسانسور انجام دهیم؟
پژوهشگران دانشگاه MIT پیشنهاد می کنند که بهترین راه برای جلوگیری از آسیب در هنگام سقوط آسانسور، این است که به پشت روی کف کابین دراز بکشید. یک دست را زیر سر خود قرار دهید تا از آن محافظت کنید (میتوانید از شیء نرم مانند کیف استفاده کنید) و دست دیگر را مقابل صورت بگیرید تا در صورت سقوط قطعات داخل کابین، آسیبی به صورت وارد نشود. دراز کشیدن در این وضعیت باعث می شود فشار وارده به طور مساوی در تمام بدن پخش شود و از تمرکز فشار زیاد بر یک نقطه جلوگیری کند.
در حادثه سال 1945، هنگامی که یک هواپیما به ساختمان امپایر استیت برخورد کرد و باعث پاره شدن کابل های آسانسور شد، تنها مسافر آسانسور که یک زن بود، به طرز معجزه آسایی زنده ماند. او با دراز کشیدن به پشت روی کف کابین توانست از سقوط از ارتفاع 75 طبقه جان سالم به در ببرد.
اگر در هنگام سقوط آسانسور در کابین آسانسور تنها نبودیم چه باید کرد؟
اگر در آسانسور تنها نباشید و فضای کافی برای دراز کشیدن نداشته باشید، بهترین راه این است که کف آسانسور بنشینید و تمامی وسایل نرمی که دارید را زیر خود قرار دهید تا ضربه به بدن شما کاهش یابد. همچنین از دیگران بخواهید که همین کار را انجام دهند. به طور کلی، هر رفتاری که از برخورد مستقیم بدن شما با سطح کابین جلوگیری کند، میتواند به عنوان یک راه حل نجات بخش عمل کند.
آیا زمان کافی برای انجام دادن این اقدامات هنگام سقوط آسانسور وجود دارد؟
در بالا ذکر کردیم که به علت وجود قطعات مختلفی در آسانسور، در صورتی که به موقع قطعات مصرفی آسانسور سرویس شود، احتمال سقوط به حداقل می رسد؛ مثلا حتی اگر تمام کابل های آسانسور هم پاره شوند، پاراشوت مانع از سقوط می شود؛ اما در صورتی که این اتفاق رخ دهد، مدت زمانی طول میکشد تا همه قطعات سری ایمنی از کار بیافتند و شما در این مدت میتوانید همه اقدامات ذکر شده را انجام دهید.
نتیجه گیری
همانطور که پیش ترهم گفته شد احتمال سقوط آسانسور بسیار کم است زیرا از لحاط ایمنی و امنیت ابزار هایی هنگام نصب آسانسور در قسمت های مختلف آن قرار میگیرد که مانع بروز چنین اتفاقاتی می شود اما اگر باز هم خدایی نکرده با چنین سانحه ای روبرو شدید موارد ذکر شده را انجام دهید تا آسیب دیدگی به حداقل برسد. نظر شما در این باره چیست؟ آیا با چنین اتفاقاتی روبرو شده اید؟ با ما و سایر کاربران به اشتراک بگذارید.
همچنین اگر قصد خرید آسانسور را دارید می توانید با تیم پشتیبانی تی ام جی تماس بگیرید. تیم مجرب و حرفه ای تی ام جی بهترین مشاوره ها را به شما میدهند و در انتخاب یک اسانسور مناسب که با نیاز های شما سازگار باشد کمک میکنند.