آسانسور هیدرولیکی چیست؟

آسانسور هیدرولیکی به دلیل وجود سیستم هیدرولیک در حرکت از امنیت بالایی برخوردار است طراحی ساده آسانسور های هیدرولیکی سبب افزایش کارآمد آن ها شده است. آسانسور های هیدرولیکی از نظر هزینه بسیار به صرفه هستند و فضای کمی را اشغال می کنند همچنین درصد خرابی قطعات بسیار کم است آسانسور های هیدرولیکی برای حرکت اتاقک آسانسور از پمپ فشار روغن موتور و شیر صنعتی برای انتقال روغن به داخل سیلندر و پیستون استفاده می کنند این عملکرد باعث حرکت آسانسور می شود انواع مختلف آسانسور های هیدرولیک شامل آسانسور های مسافربر ، بیمارستانی ، باربر ، و خودروبر هستند که ظرفیتی از 300 تا 2000 کیلوگرم دارند

آسانسور هیدرولیک  چگونه کار می کند؟

آسانسور هیدرولیکی تنها چند دهه پس از آسانسور کششی اختراع شد و ثابت شده است که این فناوری مزایایی نسبت به آسانسورهای کششی دارد. بهره وری انرژی و دوام تنها دو مورد از مزایای بسیاری است که صاحبان ساختمان با آسانسورهای هیدرولیک خود تجربه کرده اند. اما آسانسور هیدرولیک چگونه کار می کند؟ چگونه می توانید بفهمید که برای ساختمان شما مناسب است؟ بیایید نگاهی به این بیندازیم که چه چیزی باعث می‌شود این ابزارها به خوبی کار کنند.

آسانسور هیدرولیکی چیست؟

کارکرد آسانسور های هیدرولیک

همه آسانسورهای هیدرولیک از یک مفهوم ساده استفاده می کنند که به طور گسترده ای در صنعت ساخت و ساز محبوب شده است. آسانسور هیدرولیک با فشار دادن سیال هیدرولیک توسط یک پمپ الکترونیکی و فشار دادن آن به داخل یک سیلندر کار می کند. فشار ایجاد شده، پیستونی را که آسانسور را به سمت بالا حرکت می دهد، فشار می دهد. برای پایین آوردن آسانسور، این کار به صورت معکوس با کاهش فشار انجام می شود و کابین آسانسور را پایین می آورد.

انواع آسانسورهای هیدرولیک

بر خلاف سیستم های کششی، آسانسورهای هیدرولیک از ماشین آلات بالابر سربار استفاده نمی کنند. در عوض، این آسانسورها با استفاده از یک پیستون سیال که در داخل یک سیلندر نصب شده است، کابین را بالا می برند. بر این اساس انواع آسانسورهای هیدرولیکی در زیر فهرست شده اند:

  • آسانسور هیدرولیک جک در زیر مستقیم
  • آسانسور هیدرولیک یک جک در کنار مستقیم
  • آسانسور هیدرولیک دو جک در کنار مستقیم
  • آسانسور هیدورلک یک جک در کنار غیرمستقیم
  • آسانسور هیدرولیک دو جک در کنار غیرمستقیم
  • آسانسور هیدرولیک جک در زیر مستقیم تلسکوپی

آسانسورهای هیدرولیک توسط یک پیستون در پایین آسانسور پشتیبانی می شوند که آسانسور را به سمت بالا هل می دهد. آنها برای برنامه های کم ارتفاع 2-8 طبقه استفاده می شوند و با حداکثر سرعت 200 فوت در دقیقه حرکت می کنند. اتاق ماشین آسانسورهای هیدرولیک در پایین ترین سطح مجاور چاه آسانسور قرار دارد.

آسانسور هیدرولیکی چیست؟

جک آسانسور هیدرولیک

ماژول جک جزء یک آسانسور هیدرولیک است که کابین آسانسور را بالا می برد. ماژول های جک در گودال بالابر نصب می شوند و از طریق واحدهای پمپی که ماژول جک را با سیال هیدرولیک تامین می کنند، کار می کنند. با افزایش فشار، کابین بلند می شود و با کاهش آن، کابین پایین می آید.

ماژول جک از سه جزء اصلی تشکیل شده است:

  • پیستون: بخشی در داخل سیلندر که توسط سیال هیدرولیک جابجا شده و آسانسور را به سمت بالا می راند.
  • سیلندر: جزء ثابت ماژول جک آسانسور که سیال تحت فشار را دریافت می کند.
  • جک هد: بالای سیلندر که در آن پیستون خارج می شود. انعطاف پذیر است و با تغییر دمای سیال هیدرولیک منبسط و منقبض می شود. این همچنین به آن اجازه می دهد تا فشار سیستم را تحمل کند.

جک بابیت

جک بابیت فلز نرمی است که در راهنما برای کاهش میزان خراش روی سطح جک پیستون استفاده می شود.

وقتی صحبت از بسیاری از کاربردهای آسانسور به میان می‌آید، به‌ویژه برای ساختمان‌های بین ۲ تا ۵ طبقه، می‌بینید که جک‌های آسانسور هیدرولیک جزء رایج و در عین حال حیاتی سیستم هستند که آسانسور را بالا می‌برند. در حقیقت، تقریباً 70 درصد از تمام آسانسورهای نصب شده ماهیتاً هیدرولیک هستند و دارای جک آسانسور هستند. جک ها بخشی از سیستمی هستند که شامل سیال هیدرولیک، مخازن، موتورها و پمپ ها می شود که جک قطعه نهایی سیستم است. بنابراین، اگر قصد خرید آسانسور جدید یا مدرن کردن جک های آسانسور را در یک آسانسور موجود دارید، درک اصول اولیه جک آسانسور بسیار مهم است.

آسانسور هیدرولیکی چیست؟

تفاوت آسانسور هیدرولیکی و کششی

انواع مختلفی از آسانسورها به دلایل زیادی وجود دارد که برخی برای ساختمان های کوچکتر بهتر هستند در حالی که برخی دیگر برای حمل و نقل بلند طراحی شده اند. به عنوان دو مورد از رایج‌ترین سیستم‌هایی که امروزه در ساختمان‌های تجاری مورد استفاده قرار می‌گیرند، در اینجا توضیح ما در مورد آسانسورهای کششی در مقابل آسانسورهای هیدرولیک ارائه شده است.

آسانسورهای کششی

تفاوت عمده بین آسانسورهای کششی و هیدرولیک در نحوه حمل و نقل کابین است. در آسانسورهای کششی، کابین توسط طناب های فولادی کششی یا تسمه های روی سیستم قرقره بالا و پایین می رود. در مقایسه با سیستم های هیدرولیک، آسانسورهای کششی:

  • انرژی کمتری مصرف می کند
  • خدمات به ساختمان های متوسط تا بلند
  • نرم تر سوار شوید

آسانسورهای کششی از یک وزنه تعادل برای جبران وزن کابین و سرنشینان استفاده می کنند. با این طراحی، موتور مجبور نیست وزن زیادی را جابجا کند، و این باعث می شود انرژی بسیار کارآمدتر از سیستم های هیدرولیک باشد. آسانسورهای کششی رایج ترین نوع آسانسور هستند. آنها می توانند دنده ای یا بدون دنده باشند و هر دو نوع مدل توسط موتورهای الکتریکی جریان متناوب (AC) یا جریان مستقیم (DC) هدایت می شوند.

  1. آسانسورهای دنده ای

در آسانسورهای دنده ای، گیربکسی به موتور متصل است که چرخ را به حرکت در می آورد و طناب ها را به حرکت در می آورد. ماشین های چرخ دنده می توانند به سرعت 500 فوت در دقیقه برسند. این مدل ها از نظر سرمایه گذاری اولیه، هزینه های تعمیر و نگهداری و مصرف انرژی دارای هزینه متوسطی خواهند بود.

  1. آسانسورهای بدون دنده

در آسانسورهای کششی گیربکس، شیار مستقیماً به انتهای موتور متصل می شود. این مدل ها می توانند تا 2000 فوت در دقیقه سرعت بگیرند. این مدل ها دارای سرمایه گذاری هزینه اولیه بالا و هزینه تعمیر و نگهداری متوسط هستند. با این حال، آنها نسبت به آسانسورهای کششی دنده ای بازده انرژی بیشتری دارند.

ویژگی های آسانسورهای هیدرولیک

ویژگی های آسانسور هیدرولیکی در مقایسه با آسانسورهای کششی، سیستم های هیدرولیک عبارتند از:

  • نصب مقرون به صرفه تر
  • هزینه نگهداری و تعمیر کمتر است
  • برای حمل بارهای سنگین بهتر است
  • برای کاربردهای کم ارتفاع در نظر گرفته شده است

آسانسور هیدرولیکی چیست؟

مشخصات فنی آسانسور هیدرولیکی

  • آسانسورهای هیدرولیکی بدون نیاز به گاورنر، به سیستم ایمنی ضد سرعت مجهز هستند.
  • ✔امکان نصب آسانسورهای هیدرولیکی در مکان‌هایی با چاله کم ارتفاع وجود دارد.
  • ✔نصب این نوع آسانسورها بدون نیاز به ساخت موتورخانه در بالای چاهک آسانسور امکان‌پذیر است.
  • حتی در مکان‌هایی که چاه و چاله آسانسور پیش‌بینی نشده، امکان نصب آسانسور هیدرولیکی وجود دارد.
  • در ساخت پاوریونیت آسانسور، از پمپ‌های روغن دنده‌ای، پره ای واسکرو استفاده می‌شود.
  • حرکت سریع ، نرم و بی صدا
  • فقط در هنگام بالا رفتن، آسانسور برق مصرف می‌کند که این موجب صرفه‌جویی در مصرف انرژی می‌شود.
  • برای حمل کابین، از کاراسلینگ استفاده می‌شود.

کلام اخر

در این مقاله از تی ام جی به هر آنچه که در مورد آسانسور های هیدرولیکی باید بدانید را برای شما بازگو کریدم تا شما با کامل ترین اطلاعات بتوانید آسانسور را برای پروژه خود انتخاب کنید. امیدواریم که این مقاله برای شما مفید واقع شده باشد. خوشحال می شویم که نظرات و پیشنهادات خودتان را برای ما ارسال کنید.