امروزه به ندرت ساختمانی را می بینید که فاقد آسانسور باشد. آسانسور به عنوان وسیله ای برای جا به جایی بار و مسافر بین طبقات مختلف، این امکان را فراهم می کند که افراد بدون خستگی و در زمانی کوتاه به طبقات مختلف ساختمان دسترسی داشته باشند. با توجه به این که ساکنین شهر های پرجمعیت امروزی بیشتر به سکونت در ساختمان های بلند مرتبه روی آورده اند، استفاده از آسانسور اهمیت بیشنری نسبت به قبل پیدا کرده است. بنابراین، در نصب و راه اندازی آسانسور ها باید تمامی نکات ایمنی به دقت رعایت شود. از آنجایی که آسانسور دستگاهی الکترو مکانیکی است و از برق شهری تغذیه می کند، در صورت قطع برق ممکن است آسانسور نیز متوقف شود. برای چنین مواقعی باید راه حل های منناسبی در نظر گرفته شود که در ادامه این مطلب بیشتر در این باره صحبت خواهیم کرد.
UPS چیست؟
Uninterruptible power supply که به اختصار UPS نامیده می شود، یک دستگاه الکترونیکی است که وظیفه اصلی آن تأمین پیوسته و بدون وقفه برق برای دستگاه های مصرفکننده برق است. UPS بین برق شهری و دستگاه های برقی قرار می گیرد و در صورت قطع برق، از منبع تغذیه پشتیبان خود برای تامین برق استفاده می کند. این دستگاه به عنوان منبع تغذیه اضطراری یا بدون وقفه نیز شناخته می شود.
یو پی اس آسانسور
UPS آسانسور از نوع UPS های لاین اینترکتیو است که دارای باتری خارجی می باشد. این UPS ها به منظور پشتیبانی آسانسور در مواقع قطعی برق به کار می روند. UPS آسانسور با در نظر گرفتن عواملی مانند مدت زمان احتمالی قطع برق، ظرفیت موتور آسانسور، نوع آسانسور، و موقعیت نصب آن در ساختمان های مسکونی یا تجاری، طراحی و تولید می شود. آسانسور، که به عنوان یک کالای لوکس شناخته می شود، طبق مقررات ملی ساختمان در ساختمان هایی با ارتفاع بیش از ۷ متر نصب می گردد. تصور گیر افتادن در آسانسور هنگام قطع برق، تجربه ای ترسناک است که اهمیت استفاده از UPS را بیشتر نمایان می سازد. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه پیشنهاد میکنیم مطلب
نکات آموزشی مفید هنگام گیر کردن در آسانسور را بخوانید.
کارکرد یو پی اس آسانسور
هنگامی که منبع اصلی برق قطع می شود، UPS به طور خودکار به باتری وصل شده و به تأمین برق ادامه می دهد. وقتی برق اصلی دوباره وصل می شود، UPS آسانسور نیز به صورت خودکار به این منبع متصل شده و شروع به شارژ مجدد باتری می کند. زمان سوئیچ شدن UPS به باتری در هنگام قطع برق تنها چند میلی ثانیه است و بدون قطعی انجام می گیرد.
ویژگی های یو پی اس آسانسور
- کاملا اتوماتیک می باشد و نیازی به مداخله های دستی ندارد
- در سایزهای کوچک می باشد که به راحتی می توان آنها را در راه پله ها و اتاقک آسانسور نصب کرد
- به دلیل استفاده از انرژی الکتریکی بجای سوخت های اشتغال زا بسیار ایمن می باشند
- فاقد آلودگی و صدا برای محیط هستند
کاربرد یو پی اس آسانسور
اگر آسانسور ساختمان شما با تجهیزات مناسبی راه اندازی شده باشد، در صورت قطع برق اصلی، بدون هیچ وقفه ای به شکل خودکار به نزدیک ترین طبقه منتقل می شود و درب آسانسور نیز به طور خودکار باز می شود و سپس از مدار خارج می شود. در چنین شرایطی نیازی به نگرانی نیست. استفاده از منابع پشتیبانی برای آسانسور امری ضروری است. یکی از مهم ترین مواردی که هنگام نصب آسانسور باید به آن توجه کرد، استفاده از UPS برای آسانسور است. وظیفه اصلی UPS تأمین برق لازمه پشتیبان برای آسانسور می باشد. UPS آسانسور را می توان به دو روش استفاده کرد. اولین روش بدون تزریق جریان برق به موتور است و در روش دوم جریان برق تزریق می شود. در روش تزریق جریان، UPS ابتدا کابین را کمی بالا و پایین می برد. معمولاً برای آسانسور ها از UPS مجهز به LCD استفاده میشود. هنگام خرید UPS برای آسانسور، گزینه ای را انتخاب کنید که دارای قیمت مناسبی باشد.