آسانسور های بالابر امروزه به دلیل اشغال فضای کمتر و صرفه جویی در استفاده از محیط، در برخی از کشور های پیشرفته بیشتر مورد توجه قرار گرفته و از محبوبیت بالایی برخوردار هستند. آسانسور های خودروبر تی ام جی از مکانیزم هیدرولیکی برخوردار بوده و با استفاده از این مکانیزم اجرا می شوند. البته این مدل از آسانسور ها در ساختمان ها با تعداد طبقات بالا در پارکینگ نیز مورد استفاده قرار می گیرند. برای اطلاعات بیشتر در رابطه با آسانسور های خودروبر تی ام جی با ما همراه باشید.
آسانسور خودروبر چیست؟
امروزه در ساختمان ها تردد ماشین ها به خصوص ماشین های شاسی بلند به دلیل شیب تند رمپ و گیر کردن ماشین ها در آن ها سخت شده و امکان استفاده از آن ها وجود ندارد. به همین دلیل استفاده از آسانسور های خودرو بر رواج پیدا کرده. آسانسور خودروبر نوعی بالابر یا لیفتراک است که خودرو را به صورت عمودی به سمت مقصد به حرکت در می آورد. به آسانسوری که به طور اختصاصی برای جابجایی ماشین ها طراحی و در ساختمان تعبیه شده است آسانسور خودروبر می گویند. طراحی این دسته از آسانسور ها باید به گونه ای باشد که ایمنی و کاربری آسان را برای خودرو و سرنشینان آن فراهم کند. باید استاندارد های لازم را دارا باشد و بتواند وزنی حدود 2 الی 20 تن را تحمل کند. آسانسور های خودروبر در دو مدل آسانسور هیدرولیکی و آسانسور کششی در تی ام جی موجود بوده و دارای اندازه ها و ظرفیت های متفاوتی هستند.
آسانسور های خودروبر چگونه کار می کنند؟
نحوه کار کردن آسانسور خودروبر به این صورت است که فشار وارد شده بر روی مایع موجود در پیستون، مایع را بدون تغییر حجم به سیلندر دیگر منتقل کرده و مایع از پیستون اولیه به سمت سیلندر دیگر حرکت می کند و سپس فشار از طریق دیوار های مخزن از پیستون خارج می شود. آسانسور های خودروبر که با نیروی هیدرولیک کار انجام می دهند، در محل خروج فشار دارای پیستون محرک هستند که اندازه این پیستون از پیستون محرک کوچک تر بوده و در محل حرکت آن ها فشار کمتری وجود دارد. مسافتی که باید آسانسور طی کند با توجه به مقدار مایع باقی مانده در پیستون تعیین می شود. برای اطلاعات بیشتر مطلب آسانسور هیدرولیکی چیست؟ را مطالعه کنید.
ابعاد آسانسور خودروبر چقدر است؟
به طور میانگین ظرفیت آسانسور های خودروبر بین 5/2 الی 7 تن و ابعاد آن 5/2 الی 3 متر در 5/4 الی 6 متر است. برای آسانسور های هیدرولیکی ارتفاع 30/3 متر از زیر سقف تا اولین توقف بوده ولی برای تعیین ارتفاع بالابر هیچ محدودیتی وجود ندارد. به همین دلیل می توان از آسانسور خودروبر هیدرولیکی تا سه طبقه نیز استفاده کرد. برای ارتفاعات بالاتر از آسانسور خودروبر کششی نیز استفاده می شود.
هنگام طراحی ساختمان بهتر است برای موتور خانه آسانسور و چال پیت فضای مناسبی در نظر گرفته شود تا از پیش آمدن مشکلات جلوگیری شود. اگر فضای کافی وجود داشته باشد می توان برای طراحی بهتر کابین آسانسور عرض چاه را 7/2 متر در نظر گرفته تا سرنشینان بتوانند به راحتی از خودرو خارج شوند.
قوانین و ضوابط آسانسور خودروبر چیست؟
آسانسور های خودروبر مانند هر آسانسور دیگری دارای قوانین و استاندارد های خاص خود هستند که حتما در هنگام تعبیه آسانسور باید در نظر گرفته شوند. در زیر به برخی از قوانین و ضوابط آن اشاره کرده ایم. برای اطلعاات بیشتر مطلب استاندارد آسانسور چیست؟ را مطالعه کنید.
- تعبیه آسانسور خودروبر به عنوان تنها راه رفت و آمد ماشین در پارکینگ ساختمان های تجاری، مسکونی و… ممنوع است.
- تعداد مورد نیاز آسانسور برای هر ساختمان بر اساس محاسبات ترافیکی آن تعیین می گردد.
- تعبیه ژنراتور برای سرویس دهی کامل آسانسور خودروبر الزامی است.
- در ساختمان هایی که دارای آسانسور خودروبر هستند وجود راه های خروج، سیستم های اعلام حریق دستی و اتوماتیک و… الزامی است.
- تعبیه فن های مکنده به منظور تخلیه گاز ها و دود های خروجی از اگزوز در قسمت بالای چاه آسانسور الزامی است.
- کابین آسانسور و در های طبقات باید درب های اتوماتیک با سیستم محرک داشته باشند.
- آسانسور حمل خودرو باید دارای سیستم تراز طبقه مجدد باشد. برای اطلاعات بیشتر در رابطه با این موضوع مطلب همه چیز درباره سیستم تراز طبقه مجدد آسانسور را مطالعه کنید.
- باید از چشم الکترونیکی در ورودی کابین استفاده شود.
- درب های آسانسور باید دارای قفل ایمنی باشند.
- کابین هنگام حرکت به بالا یا پایین نباید لرزش و یا صداهای غیرعادی داشته باشد.
- کابین باید در تراز هر طبقه توقف کرده و هنگام خروج و یا ورود بار یا مسافران باید تراز بماند.
- وسیله مکالمه دو طرفه باید در داخل کابین تعبیه شود.
- کابین باید دارای زنگ خطر باشد و این زنگ باید مجهز به باطری شارژی باشد.
سخن آخر
در این مقاله به نقد و بررسی آسانسور خودروبر چگونگی کارکرد آن پرداخته و و توضیحاتی در رابطه با آن دادیم و به قوانین و ضوابط آن که در هنگام تعبیه آسانسور باید به آن توجه کنید اشاره کردیم. برای جلوگیری از بوجود آمدن مشکل بهتر است استاندارد های لازم را رعایت کرده تا بتوانید از مزایای آن بهره مند شوید.