استاندارد آسانسور مسکونی

استاندارد آسانسور مسکونی

آستاندارد آسانسور مسکونی از مهم ترین مواردی است که یک مدیر مجتمع و شرکت نصب کننده باید از آن را رعایت کند. عدم رعایت استاندارد آسانسور باعث خرابی پی در پی، افزایش هزینه ها، سقوط آسانسور و آسیب دیدن افراد می شود.

از طرفی دیگر اگر استاندارد آسانسور رعایت شود دیگر نگرانی از این خطرات نخواهیم داشت. رعایت استاندارد آسانسور در همه ساختمان ها ضروری است اما در مجتمع های مسکونی باید توجه بیشتری به استاندارد آسانسور داشته باشیم.

برای مجتمع هایی که تعداد طبقات بالایی دارند و افراد زیادی زندگی می کنند، همیشه این خطر وجود دارد که در آسانسور گیر کنید و یا در مواردی آسانسور دچار لغزش شود. در هر صورت باید آمادگی با این خطرات داشته باشیم و استاندارد آسانسور را رعایت کرده باشیم.  در این مقاله از سایت TMG به استاندارد آسانسور مسکونی اشاره خواهیم کرد.

استاندارد آسانسور چیست؟

برای اینکه بیشتر با استاندارد آسانسور آشنا شویم، ابتدا باید بدانیم منظور از استاندارد چیست. در واقعع استاندارد به رعایت تمامی قوانین، نکات و اصول نوشته شده توسط یک سازمان یا افراد خبره است.

در آسانسور نیز رعایت اصول و نکات ایمنی برای ساخت و تولید آسانسور است. استاندارد یک واژه فرانسوی است و در قوانین استاندارد آسانسور توسط شرکت های مجوز دهنده نوشته می شوند. در ایران رعایت استاندارد از سال 1383 الزامی شد.

استاندارد آسانسورهای مسکونی

فاکتورهای استاندارد آسانسور مسکونی

در این قسمت مواردی که برای استاندارد آسانسور مسکونی لازم است رعایت شود را باهم مرور می کنیم. هر کدام از این قطعات آسانسور باید به صورت دوره ای بررسی و چک شوند.

  • بررسی سیستم کنترل برق اضطراری
  • بررسی کلید های حرارتی
  • بررسی کنترل فاز
  • بررسی موتورهای آسانسور
  • بررسی دوره ای درب های آسانسور
  • بررسی دکمه تماس اضطراری
  • بررسی و تست گاورنر
  • بررسی کنترل حفاظ گاورنر
  • بررسی سالم بودن موتور گیر بکس
  • تست و کنترل سیستم ترمز
  • بررسی سالم بودن سیم بکسل
  • کارکرد صحیح چراغ ها و روشنایی آسانسور
  • بررسی کانال کشی مناسب برای سیم کشی داخل چاه
  • رعایت فاصله مناسب لاستیک ها فنر و سیستم ضربه گیر هیدرولیکی
  • کنترل فاصله زیر کابین با ضربه گیر کف چاه
  • فاصله حداکثر 3 سانتی متر اجزای متحرک با اجزای ثابت
  • جوشکاری مناسب براکت ها
  • کنترل سینی مناسب زیر در کابین
  • کنترل جوشکاری آهن کشی چاه
  • بررسی و کنترل سرهم بندی سیم بکسل و سایر کابل بندی ها

استاندارد آسانسور مسکونی

آسانسورها و ساختمان ها همیشه دو عضو جدایی ناپذیر هستند. در این میان برای اینکه سقوط و احتمال آسیب دیدن افراد کمتر شود، از سال 1383 استاندارد آسانسور الزامی شد. برای اینکه شما مجوز لازم از شرکت بازرسی بگیرید، باید برخی از نکات مهم را در هنگام نصب آسانسور رعایت کرده باشید. آسانسور هیدورلیکی و آسانسور کششی از محبوب ترین آسانسورها برای مجتمع های مسکونی هستند.

برای آسانسور مسکونی دو نوع مجوز وجود دارد. مجوز استاندارد اولیه و استاندارد ادواری گرفته می شود. گرفتن مجوز استاندارد اولیه الزامی است و برای پایان کار ساختمان حتما باید مجوز مربوطه را از شرکت های مجوز دهنده بگیرید.

اما استاندارد ادواری سالی یکبار توسط کارشناس مربوطه بررسی می شود و در صورت نبودن مشکل خاصی در امنیت و استاندارد آسانسور صادر می شود. اگر مدیر مجتمع هستید، حتما سعی کنید که  چک آپ دوره ای آسانسور را حتما انجام دهید. انجام تعمیرات به موقع نقش زیادی در دریافت استاندارد ادواری دارد.

استاندارد آسانسورهای مسکونی

اندازه آسانسور مسکونی

ابعاد آسانسور در همه ساختمان ها و در همه نوع آسانسور ها یکسان نیست. برای اینکه استاندارد را در نصب آسانسور رعایت کنید باید یک سری نکات را در ذهن خود داشته باشید. مثلا قبل از هر چیزی باید توجه کنید که ساختمان شما چند طبقه است و چه تعداد از افراد در این ساختمان زندگی می کنند.

متراژ ساختمان نیز در انتخاب ابعاد آسانسور مسکونی نقش دارد و باید طبق آن تصمیم بگیرید. اما در حالت کلی برای آسانسورهای 4 نفره، 6 نفره و 8 نفره ابعاد زیر باید استفاده شوند.

ابعاد آسانسور 4 نفره

عرض کابین90 سانتی متر
عمق کابین100 سانتی متر
ارتفاع درها200 سانتی متر
ارتفاع کابین220 سانتی متر
عرض چاه160 سانتی متر
عمق چاه160 سانتی متر
عرض درب70 سانتی متر

 

ابعاد آسانسور 6 نفره

عرض کابین110 سانتی متر
عمق کابین110 سانتی متر
ارتفاع کابین220 سانتی متر
عرض درها80 سانتی متر
ارتفاع درها200 سانتی متر
عرض چاه با درب تلسکوپی160 سانتی متر
عرض چاه با درب سانترال180 سانتی متر
عمق چاه 170 سانتی متر170 سانتی متر
ارتفاع چاهک140 سانتی متر
فضای بالاسری360 سانتی متر

 

ابعاد آسانسور 8 نفره

عرض کابین110سانتی متر
عمق کابین140 سانتی متر
ارتفاع کابین220 سانتی متر
عرض درها80 سانتی متر
ارتفاع درها200 سانتی متر
عرض چاه180 سانتی متر
عمق چاه190 سانتی متر
ارتفاع چاهک140 سانتی متر
فضای بالاسری360 سانتی متر

استاندارد آسانسورهای مسکونیظرفیت بار آسانسور مسکونی

بعد از انتخاب اندازه آسانسور بسیار مهم است که به ظرفیت آسانسور مسکونی نیز توجه کنید. تعداد طبقات و تعداد افرادی که در آن ساختمان زندگی می کنند تعیین کننده ظرفیت بار آسانسورهای مسکونی هستند.

از عواملی که در تعیین ظرفیت آسانسور تاثیر گذار است محاسبه مساحت کف آسانسور است. برای اینکه ظرفیت بار آسانسور مسکونی را بدانید، باید ابتدا مساحت کف آسانسور محاسبه شود. طبق استاندارد های اروپا وزن هر شخص را 75 کیلوگرم در نظر می گیرند ولی در استاندارد های آمریکا وزن هر شخص 80 کیلوگرم در نظر گرفته می شود.

البته ممکن است این استانداردها در کشوری متفاوت باشد ولی در حالت کلی بسیاری از کشورها از این استاندارد پیروی می کنند. در این حالت به ازای هر نفر 75 کیلوگرم در نظر می گیرند و مجموع نفرات، میزان تحمل ظرفیت آسانسور خواهد بود.

البته میزان مساحت کابین آسانسور هم  بسیار مهم است. در جدول بالای به ازای هر آسانسور 4 و 6 و 8 نفره میزان مساحت کابین آسانسور نوشته شده است. رعایت اندازه ها از فاکتورهای مهم استاندارد آسانسور مسکونی است.

سخن آخر

در این مقاله سعی شد شما را با بهترین فاکتورهای آسانسور مسکونی و مواردی که باید در استاندارد مسکونی رعایت کنید آشنا کنیم. مجتمع مسکونی به علت اینکه روزانه بسیاری از افراد از آسانسور استفاده می کنند باید توجه بیشتری به این نکات داشته باشید.

شرکت آسانسور تی ام جی تمامی موارد استاندارد آسانسور را رعایت کرده و دارای نمایندگی از بهترین شرکت های آسانسور در کشورهای سوئیس، ژاپن و اسپانیا است.