استاندارد آسانسور بدون موتورخانه یکی از موارد مهمی است که هنگام نصب آسانسور باید در نظر گرفته شود. در واقع استاندارد آسانسور بدون موتورخانه مجموعه از اقدامات فنی است که برای تضمین ایمنی، کارایی و کیفیت این نوع آسانسورها مورد استفاده قرار می گیرد. در واقع شما می توانید با رعایت استانداردهای لازم به سطح بالایی از ایمنی آسانسور دست یافته و طول عمر این وسیله را افزایش دهید.
آسانسور های بدون موتورخانه به دلیل اینکه در هنگام نصب تفاوت هایی با آسانسورهای معمولی دارند، ممکن است استاندارد های متفاوتی نیز داشته باشند. به همین علت باید با استاندارد های لازم آشنایی داشته باشیم. در این مقاله از سایت تی ام جی به معرفی استاندارد آسانسور بدون موتور خانه خواهیم پرداخت.
منظور از استاندارد آسانسور
همانطور که اشاره کردیم استاندارد آسانسور مجموعه از قوانین و دستورالعمل هایی است که برای بالابردن ایمنی، کیفیت و عملکرد صحیح آسانسور طراحی شده اند. هیچ آسانسوری بدون رعایت استاندارد های ایمنی نتوانسته ایمنی بالا یا طول عمر بیشتری را تجربه کند.
به عبارت ساده تر استاندارد های آسانسور موتورخانه مشخص می کنند که هر آسانسور باید چه ویژگی هایی داشته باشد تا افراد بتوانند با خیال راحت از آن استفاده کنند. برای مثال استاندارد آسانسور تعیین می کند که درب آسانسور چگونه باید بسته شود، کتبین جقدر باید تحمل وزن داشته باشد و نحوه کارکرد سیستم اظطراری آسانسور چگونه باید باشد تا در شرایط اضطراری خطرات جانی و مالی به حداقل برسد.
با رعایت این استاندارد ها، آسانسورها نه تنها ایمن تر می شوند، بلکه عملکرد بهتری نیز دارند و کمتر دچار خرابی می شوند. از طرفی دیگر این استانداردها به شرکت های سازنده و نصب کننده کمک می کنند تا محصولات خود را با کیفیت بالاتر طراحی کنند و برای ساختمان های مختلف بهترین گزینه را ارائه دهند. فراموش نکنید که هدف از این استاندارد ها این است که تجربه سفر با آسانسور بدون موتورخانه برای همه افراد مطمئن، راحت و بدون خطر احتمالی باشد. همچنین برای اطلاعات بیشتر در مورد آسانسورهای خانگی، می توانید مقاله «استاندارد آسانسور های مسکونی» را مطالعه کنید.
نحوه عملکرد آسانسور بدون موتور خانه
آسانسور بدون موتور خانه که به عنوان آسانسورهای (Machine room less) شناخته می شوند، نوعی آسانسور هستند که به جای استفاده از یک اتاق مجزا برای تچهیزات موتور، اجزا را در داخل چاه آسانسور قرار می دهند. در این وسیله موتور به طور مستقیم روی دیواره چاه نصب می شود.
همین موضوع باعث می شود تا فضای بیشتری در ساختمان آزاد شود و همچنین هزینه های ساخت و نگهداری کاهش یابد. جالب است بدانید که حرکت آسانسور در این سیستم از طریق نیروی کششی تسمه یا سیم های خاص فولادی انجام می شود که به موتور متصل هستند. همچنین بخاطر اینکه موتور داخل چاه آسانسور قرار دارد نویز و لرزش کمتر شده و تجربه سواری راحت تر و بی صداتر خواهد بود.
استاندارد آسانسور mrl
رعایت استاندارد های آسانسور MRL مانند هر آسانسور دیگری الزامی است و اگر استاندارد های آسانسور را رعایت کنید. می توانید در هزینه های سرویس آسانسور یا تعمیر آن صرفه جویی داشته باشید. در ادامه با انواع استاندارد های آسانسور MRL آشنا خواهید شد.
استاندارد آسانسور بدون موتورخانه در هنگام نصب
یکی از مواردی که لازم است که حتما در استاندارد آسانسورهای موتور خانه باید در نظر گرفته شود این است که باید یک سری حداقل ها و اولویت ها را در هنگام نصب این نوع آسانسور باید رعایت کنید. در ادامه به این استاندارد ها باید توجه شود.
- برای اینکه استاندارد آسانسور رعایت شود ارتفاع محل کار و پارگ پلیت را 8/8 متر در نظر بگیرید.
- سعی کنید کلید روشنایی را در داخل و نزدیک در نصب شود
- همانطور که اشاره کردیم، به جای موتورخانه، از چاه برای نصب تجهیزات استفاده می شود، به همین علت باید روشنایی چاه آسانسور 200 لوکس باشد.
- نکته بسیار مهم این است که در برخی از شهرهای سردسیر یا گرمسیر احتمال کاهش یا افزایش دما همیشه وجود دارد و باید حتما شرایطی را تعیین کنید که دما از 40 درجه بیشتر و از 5درجه کمتر نشود.
- دقت داشته باشید که چاه آسانسور باید تهویه و دسترسی به هوای مناسبی داشته باشد.
- موتور آسانسور را می توان در بالا، پایین یا وسط چاه نصب کنید. اما دقت کنید که به صورت صحیح و اصولی نصب شود.
- حداکثر ارتفاع موتور از زمان درگیری پارک پلیت 5.1 متر است و باید این مورد رعایت شود تا دسترسی تعمیرکار به تجهیزات آسانسور آسان تر شود.
- نصب پارک پلیت در آسانسور های بدون موتور خانه الزامی است.
- ارتفاع مفید روبه رو تابلو فرمان باید حداقل 8.1 متر باشد.
- سعی کنید از تابلو فرمان در محل مناسب با قابلیت دسترسی و ایمنی بالا استفاده کنید.
- بررسی و نصب دقیق ترمز های اضطراری، سنسورهای حرکتی و سیستم های کنترل سرعت برای تضمین ایمنی
- در چاه آسانسور سعی کنید فضای کافی برای نصب تجهیزات مکانیکی و الکتریکی فراهم شود.
- برای اینکه کاهش مصرف انرژی و افزایش کارایی آسانسور را تجربه کنیم، می توانیم از موتورهای گیرلس استفاده کنیم.
- درب های کابین باید به گونه ای نصب شده باشند که در زمان آتش سوزی یا سقوط آسانسور امکان باز شدن آن ها وجود داشته باشد.
قیمت آسانسور بدون موتورخانه
قیمت آسانسور بدون موتورخانه بسته به تعداد طبقات، کابین، ظرفیت کابین، نوع موتور و سایر ویژگی های فنی متفاوت است. برای مثال برای سال 1404 قیمت آسانسور بدون موتورخانه برای دو طبقه 380 میلیون تومان بوده و به ازای هر طبقه 20 میلیون تومان به این مبلغ افزوده می شود. برای اطلاع دقیق از هزینه های نصب آسانسور بدون موتورخانه می توانید با پشتیبانی شرکت تی ام جی در ارتباط باشید.
نصب و راه اندازی آسانسور بدون موتورخانه از تی ام جی
قطعا تنها چیزی که یک آسانسور را ایمن می کند، توجه به استانداردها و ایمنی های لازم است. به همین دلیل انتخاب یک شرکت مناسب در هنگام نصب بسیار مناسب است. برای نصب و راه اندازی آسانسور و پله برقی می توانید با ما در ارتباط باشید.