شاید در نگاه اول کمی عجیب به نظر برسد اما کسانی هستند که از سوار شدن به پله برقی می ترسند. این موضوع ممکن است به دلیل اتفاق بد در گذشته یا سایر دلایل برای برخی از افراد رخ بدهد.
همانطور که می دانید امروزه پله برقی و آسانسور در بیشتر مکان های عمومی قرار دارند و هیچ راهی به جز سوار شدن به پله برقی وجود ندارد. البته در برخی از مکان ها شما می توانید از آسانسور به جای پله برقی استفاده کنید اما ممکن است در همه مکان ها آسانسور و پله برقی همزمان وجود نداشته باشد.
خب در این شرایط چه باید کرد؟ آیا راه حل دائمی برای غلبه کردن بر ترس وجود دارد؟ اگر شما هم از داشتن این ترس خسته شده اید و نمی دانید که برای استفاده از این تکنولوژی چه باید بکنید، جای نگرانی نیست و کافی است در این مقاله از سایت تی ام جی همراه ما باشید.
ترس از پله برقی چیست؟
ترس از پله برقی که با نام اسکالافوبیا نیز شناخته می شود، بسیاری از افراد را در سراسر جهان تحت تاثیر قرار می دهد. اکثر کسانی که به این ترس دچار هستند فکر می کنند که قرار است از پله برقی بیفتند یا دچار سرگیجه هنگام سوار شدن شوند. همچنین ممکن است برخی دیگر دچار تپش شدید قلب، احساس گل گرفتگی، تنگی تنفس یا لرزش ناگهانی داشته باشید.
ترس از پله برقی می تواند کارهای روزمره شما را تحت تاثیر قرار دهد و بخاطر ترس از پله برقی نتوانید به مراکز خرید، مترو، ساختمان های اداری و سایر فضای های عمومی دوری کنید. همین موضوع در نهایت می تواند باعث افسردگی شما شود و نتوانید از گشت و گذار در مراکز خرید انگونه که باید لذت ببرید.
دلایل ترس از پله برقی
ترس از پله برقی ممکن است دلایل مختلفی داشته باشد. ممکن است برخی از افراد از همان روزهای کودکی ترس از پله برقی دارند و برخی دیگر ممکن است بعدها دچار این مشکل شوند. در ادامه با دلایل ترس از پله برقی بیشتر آشنا خواهید شد.
تجربیات منفی
برخی از اتفاقات در گذشته ممکن است باعث شود که شما دیگر نتوانید از پله برقی استفاده کنید. ممکن است در کودکی در هنگام استفاده از پله برقی آسیب دیده باشید یا هر اتفاق ناراحت کننده دیگری باعث شود که شما دیگر نتوانید از این وسیله استفاده کنید. اما با سوار شدن مجدد می توانید متوجه شوید که پله برقی ایمن است اما اگر نکات ایمنی را رعایت کنید.
باورهای غلط
برخی از باور های غلط در ذهن ما وجود دارند که واقعا درست نیستند و ذهن ما فقط آن را باور کرده است. باور ها معمولا از قکر کردن زیاد شکل می گیرد و باید شما طرز فکرتان را در مورد پله برقی عوض کنید. شما ممکن است هنگام سوار شدن بر این باور باشید که ممکن است هنگام به مقصد رسیدن ممکن است آسیب ببینم اگر پای خود را به موقع برندارم.
با اینکه این جمله درست است و شما باید هنگام سوار شدن به پله برقی حواس جمع باشید، اما توجه کنید که اگر موارد ایمنی در پله برقی رعایت شود هیچگونه آسیبی نخواهید دید. برخی از افراد فکر می کنند که پله برقی بسیار با سرعت حرکت می کند، در حالی که پله برقی دو برابر سرعت معمولی حرکت می کند و نباید بابت این موضوع هیچ ترسی داشته باشید.
ایمنی در پله برقی
هیچ وسیله ای در جهان وجود ندارد که ایمنی آن 100% باشد و پله برقی هم از این موضوع استثنا نیست. از سوار شدن تا پیاده شدن از پله برقی ممکن است برخی خطرات وجود داشته باشد. اما بهتر است قبل از هرچیزی باید بدانیم که چگونه از پله برقی استفاده کنیم.
برخی از نکات وجود دارد که در هنگام نصب پله برقی باید رعایت شود. به همین دلیل باید مدیران ساختمان ها از شرکت های معتبر مانند شرکت تی ام جی برای نصب پله برقی کمک بگیرند. حتما سعی کنید هنگام سوار شدن از راه رفتن در پله برقی خودداری کنید و از نرده ها برای کنترل تعادل استفاده کنید.
روش برای جلوگیری از ترس در پله برقی
روش های مختلفی برای جلوگیری از ترس در پله برقی وجود دارد که شما با توجه به شرایط و میزان ترسی که دارید می توانید از این روش ها استفاده کنید. یادتان باشد که برای غلبه بر ترس باید خودتان را در مقابل ترس هایتان قرار دهید. با یکبار سوار شدن و امتحان کردن خواهید دید که ترس های شما بی مورد بوده و پله برقی برای سوار شدن امن است. در ادامه روش های گفته شده را انجام دهید تا تاثیر فوق العاده آن را ببینید.
نگاه کردن به جلو هنگام سوار شدن به پله برقی
برای سوار شدن به پله برقی نباید به استپ پله برقی نگاه کنید حرکت استپ ها ممکن است شما را بترساند. سعی کنید نگاهتان به سمت جلو باشد تا باعث سرگیجه یا ترس شما نشود. سعی کنید نرده را بگیرید و در یک طرف پله برقی ثابت بمانید تا به مقصد برسید.
گرفتن نرده یا دست یک همراه
برای اینکه احساس ترس نداشته باشید، باید از نرده های کناری کمک بگیرید. همین موضوع باعث کاهش ترس شما شده و می توانید با کمی کمک گرفتن از دیگران بر روی پله برقی تعادل داشته باشید. همچنین توصیه می کنیم اگر ترس از پله برقی دارید هنگام سوار شدن به پله برقی از کفش های راحت و محکم استفاده کنید تا به شما احساس امنیت و ایمنی بدهد.
سوار شدن به پله برقی در زمان خالی بودن پله برقی
برخی از افراد که به اسکالافوبیا مبتلا هستند اصلا دوست ندارند زمانی که پله برقی شلوغ است سوار آن شوند. ممکن است این به دلیل ترس از مسخره شدن توسط دیگران است که می تواند برای هر شخصی آزار دهنده باشد. به جای اینکه سعی کنید بر روی پله برقی شلوغ سوار شوید باید صبر کنید تا جمعیت کم شود.
استفاده از درمان شناختی رفتاری
درمان شناختی رفتاری یکی از روش های روانشناسی است که برای اصلاح یک نوع تفکر منفی تمرکز دارد که شما بتوانید با ذهنی روشن تر ترس هایتان را ببینید. در این جلسات که با کمک یک روانپزشک انجام می شود، شما می توانید ترس از پله برقی را برای همیشه از بین ببرید. همراه با این جلسات معمولا مشاور به از شما درخواست خواهد کرد که بر روی یک پله برقی خاموش بایستید و یا سایر تمرین ها که می تواند در ترس شما موثر باشد.
سخن آخر
در این مقاله سعی شد روش های غلبه بر ترس از پله برقی بیان شود. همواره به خاطر داشته باشید تنها راه حل ترس ها مواجهه با آن ها است. بیشتر ترس های ما واقعی نیستند و ممکن است ساخته ذهن ما باشند. در صورتی که مشکل شما با تمرین حل نشد، بهتر است از یک روان درمانگر یا مشاور کمک بگیرید.