بالابرهای هیدرولیکی یکی از ابزارهای مهم در کارهای صنعتی و ساختمانی هستند که برای جابحجایی اشیا و افراد در ارتفاعات استفاده می شوند. این بالابرها با استفاده از اصل فشار مایعات قادر به تولید نیروی مورد نیاز برای بلند کردن بارهای سنگین هستند. همانطور که می دانید عملکرد اصلی این بالابرها بر پایه سیستم هیدرولیک بوده که از روغن یا مایعات دیگر برای جابجایی استفاده می کند.
در حال حاضر بالابرهای هیدرولیکی در اکثر مشاغل مورد استفاده قرار می گیرند و یک عضو جدانشدنی از کارهای ساختمانی و صنعتی هستند. در سال های اخیر ما شاهد استفاده از بالابرهای هیدرولیکی در خانه و آپارتمانی نیز هستیم. اگر شما هم می خواهید یک بالابر هیدرولیکی بخرید یا می خواهید طرز کار آن را بدانید، بد نیست همراه ما در این مقاله از سایت تی ام جی باشید.
بالابر هیدرولیکی چیست؟
بالابر هیدرولیکی دستگاهی است که برای جابجایی بارها یا افراد در ارتفاعات یا مکان های مختلف از آن استفادع می شود. این نوع بالابر بر اساس سیستم هیدرولیک ساخته شده است که در آن از مایعات تحت فشار برای ایجاد نیرو و حرکت به کار به کار گرفته شده است. اگر می خواهید خیلی بیشتر در مورد بالابر بدانید، می توانید مقاله «بالابر چیست؟» را بخوانید.
بالابر هیدرولیکی در صنایع مختلف کاربرد دارد و از جمله این کاربردها می توان به جابجایی خودروها، تعمیرگاه ها، حمل و نقل بار در انبارها و حتی استفاده از آسانسورهای ساختمان اشاره کرد. همچین بالابرهای هیدرولیکی به دلیل حرکت نرک و کنترل شده ای که دارند در سالن های کنفرانس برای تنظیم صحنه و تجهیزات به کار بروند. این بالابرها دارای ویژگی هایی مانند ایمنی بالا، خرابی کم، قابلیت حمل بارهای سنگین است و جز وسیله های پرکاربرد در محیط های کاری شناخته می شود.
نحوه کار بالابر هیدرولیکی
همانطور که اشاره کردیم بالابر هیدرولیکی بر اساس اصول سیستم هیدرولیکی و قوانین فیزیک، مانند قانون پاسکال کار می کند. در این سیستم از مایعات، معمولا روغن هیدرولیک به عنوان یک وسیله واسط برای انتقال نیرو استفاده می شود. نحوه کار بالابر هیدرولیکی به این صورت است که یک پمپ هیدرولیک مایع را تحت فشار قرار می دهد و این فشار به یک سیلندر هیدرولیکی منتقل می شود.
در داخل سیلندر، مایع تحت فشار، پیستونی را به حرکت در می آورد و این حرکت نیروی لازم را برای بالا بردن یا پایین آوردن بار را تولید می کند. در این میان کنترل حرکت بالابر توسط یک شیر کنترل انجام می شود که به وسیله آن جریان مایع تنظیم شده و سرعت و جهت حرکت بالابر مشخص می شود. هنگامی که کاربر بخواهد بار با پایین بیاورد، شیر کنترل اجازه می دهد که مایع به مخزن برگردد و فشار کاهش یابد و در نتیجه پیستون به حالت اولیه بر می گردد.
اجزای اصلی بالابر هیدرولیک
صفحات هیدرولیک از قطعات و تجهیزات مختلفی ساخته شده است که همگی نقش مهمی در کارکرد این نوع بالابر دارند. آشنایی با اجزای اصلی بالابر هیدرولیکی این امکان را به شما می دهد تا شما خیلی بیشتر و بهتر با عملکرد دقیق بالابر هیدرولیکی آشنا شوید.
جک هیدرولیک
جک هیدرولیک یکی از اجزای کیلدی در بالابرهای هیدرلیکی است. این قطعه می تواند به سه بخش سیلندر، پیستون و صفحه نگهدارنده تقسیم بندی شود. جالب است بدانید که این جک ها به کمک سیستم هیدرولیکی و با استفاده از فشار مایع پیستون ها را به حرکت در می آورند. طراحی جک هیدرولیک به گونه ای است که می تواند به طور دقیق نیرو را کنترل کرده و باعث حرکت نرم و ایمن بالابر شود.
سیلندر
سیلندر از یک محفظه و یک بیستون تشکیل شده است که با فشار مایع هیدرولیک به حرکت در می آید. هنگامی که مایع تحت فشار وارد سیلندر می شود، پیستون به سمت بالا یا پایین حرکت می کند و این حرکت به صورت مستقیم به بالابر منتقل می شود. از دیگر کاربردهای سیلندر در بالابر هیدرولیکی می توان به کمک به حرکت نرم و روان اشاره کرد.
پیستون
پیستون یک قطعه ای است که به صورت استوانه در محفظه سیلندر قرار گرفته است. جالب است بدانید که حرکت رفت و برگشتنی آن امکان جابجایی اشیا یا افراد را فراهم می کند. زمانی که مایع تحت فشار وارد سیلندر می شود، پیستون حرکت کرده و این حرکت به صورت مستقیم برای بالابردن یا پایین آوردن بالابر استفاده می شود. بهتر است بدانید که کاربرد اصلی پیستون در بالابر مکانیکی این است که فشار مایع را به حرکت مکانیکی تبدیل می کند.
صفحه نگهدارنده
صفحه نگهدارنده که معمولا از جنس مقاوم و صخیم ساخته می شوند، در زیر یا روی جک قرار گرفته و کار انتقال نیروها لازم را انجام می دهند. این صفحه به عنوان پایه ای عمل می کند که بار را به طور ایمن و پایدار نگه می دارد. از طرف دیگر توصیه می کنیم در هنگام خرید بالابر به صفحه نگهدارنده توجه کنید چرا که این قطعه تضمین کننده ایمنی در بارهای سنگین است.
پاوریونیت
یکی دیگر از بخش های مهم بالابر هیدرولیکی پاوریونیت است که نیروی مورد نظر بالابر از این قطعه تامین می شود. این قطعه شبیه یک جعبه فلزی بوده و سیستم فشار سازی (پمپ هیدرولیک) و مدار هیدرولیک، موتور الکتریکی، مخزن مایع هیدرولیک و شیر های کنترل در آن قرار دارد.
انواع بالابر هیدرولیکی
بالابرهای هیدرولیکی دارای کاربردهای مختلف ساخته شده اند و در صنایع مختلف شاهد استفاده از این نوع بالابرها هستیم. به طور یقین نمی توان از یک نوع بالابر برای صنایع مختلف استفاده کرد. به همین علت انواع مختلفی از بالابر هیدرولیکی ساخته شده اند. در ادامه با انواع بالابر هیدرولیکی آشنا خواهید شد.
- بالابر هیدرولیکی با کابین
- بالابر هیدرولیکی نیم کابین
- بالابر هیدرولیکی کفی
- بالابر هیدرولیکی نفربر
- بالابر هیدرولیکی ساده
- بالابر هیدرولیکی خانگی
- بالابر هیدرولیکی ثابت
- بالابر هیدرولیکی رستورانی
- بالابر هیدورلیکی قیچی
- بالابر هیدرولیکی مغازه
قیمت بالابر هیدرولیکی
قیمت بالابر هیدرولیکی بسته به نوع، ظرفیت، ارتفاع و ویژگی های خاص آن ها متفاوت است. برای مثال قیمت بالابر خانگی و بالابر صنعتی ممکن است از حدود 30 میلیون تومان شروع شده و با توجه به امکانات خاصی که دارد به 85 میلیون تومان یا بیشتر نیز برسد. همچنین بالابرهای هیدرولیکی با ظرفیت حمل 500 کیلوگرم ممکن است حدود 89 میلیون تومان قیمت داشته باشد.
خرید و نصب بالابر هیدرولیکی از سایت تی ام جی
اگر به دنبال قیمت و کیفیت همزمان یک جا هستید، بهتر بالابرهای هیدرولیکی تی ام جی را امتحان کنید. برای اطلاعات دقیق تر و مناسب می توانید با پشتیبانی شرکت تی ام جی تماس گرفته و مورد مورد نیاز خود را سفارش دهید.