آشنایی با استپ پله برقی و استانداردهای آن

استپ پله برقی

از سال اختراع پله برقی در سال 1896 تا به اکنون، پله برقی خدمات زیادی به جامعه بشری رسانده است. اختراع پله برقی باعث شد که صنعت ساختمان سازی، انتقال کالا و افراد تحت تاثیر قرار بگیرد.

اگر تاریخچه پله برقی را بدانید خواهید دید که ما از همان سال های اختراع تا به اکنون که شاهد رشد تکنولوژی در ساخت پله برقی هستیم، بسیاری از تجهیزات و قطعات مورد استفاده در پله برقی دچار تغییرات شده اند. یکی از تجهیزاتی که در گذشته و هم اکنون جز قطعات اصلی پله برقی به شمار می آید، استپ پله برقی است.

استپ پله برقی همان پله متحرکی که است که شما با قرار دادن پاهایتان حرکت می کند. در واقع استپ ها دارای قطعاتی هستند که درون یکدیگر قرار گرفته اند. وجود استپ ها برای راه اندازی پله برقی ضروری است و اگر می خواهید با این قطعه بیشتر آشنا شوید، با ما در سایت تی ام جی همراه باشید.

استپ پله برقی چیست؟

استپ های پله برقی به زبان ساده از چند قطعه تشکیل شده اند که در کنار یکدیگر و در درون یک حلقه قرار گرفته اند تا باعث شوند پله برقی به حرکت درآید.  در واقع هر پله از پله برقی همان استپ پله برقی هست که با حرکت موتور و سایر اجزای پله برقی به سمت بالا و پایین حرکت کرده و تغییر شکل می دهد.

شکل این استپ ها کاملا شبیه به پله های ساختمان است که برعکس پله های ساختمان از جنس فولاد و آلومینیوم ساخته می شود. برای ساخت پله برقی از متریال آلومینیوم بیشتر استفاده می شود. شاید دلیل استفاده از آلومینیوم سبک تر بودن این متریال نسبت به فولاد باشد که باعث خواهد شد انرژی کمتری برای راه اندازی پله برقی استفاده شود.

امروزه بیشتر شرکت هایی که در کار ساخت پله برقی هستند سعی می کنند پله برقی و تمامی اجزای آن را مطابق با استاندارد های روز دنیا بسازند. ساخت قطعات پله برقی نیز نیازمند استاندارد و رعایت یکسری موراد خاص است.

انواع استپ پله برقی

همانطور که از قبل با انواع پله برقی آشنا هستیم، بهتر است در این قسمت نیز با انواع استپ پله برقی آشنا شوید. انواع مختلفی از پله برقی در بازار وجود دارد و شرکت های نصب آسانسور با توجه به کاربردی و جنس متریالی که دارند، ان را انتخاب می کنند.

استپ آلومینیومی با طرح قدیم

این استپ آلومینیومی همان طور که از اسمش پیداست دارای طرح قدیم است. در ساخت این نوع استپ از پیچ و مهره استفاده شده اند. در واقع برای اینکه پله برقی راه اندازی شود، باید استپ ها را با پیچ و مهره به هم وصل کنید.

البته استپ آلومینومی به دلیل اینکه درز های متعددی بر خود دارد، ممکن است ظاهری خوشایندی نداشته باشد. اما در عوض نصب، راه اندازی و جمع آوری آن ها ساده تر است و با چالش مواجه نخواهید شد.

استپ آلومینیومی با طرح جدید

این نوع از استپ ها نیز از جنس آلومنیوم هستند اما در طراحی و راه اندازی با استپ آلومینومی طرح قدیم فرق دارند. مهم ترین تفاوتی که بین این دو احساس می شود، در اتصال پیچ و مهره است.

همچنین این استپ ظاهر زیباتری نسبت به مورد قبلی دارند اما باید در نظر داشته باشید که ممکن است در هنگام باز و بسته کردن این استپ ها دچار چالش شوید. در بیشتر مجتمع های تجاری معمولا از این نوع استپ ها استفاده می شود.

استپ از جنس استیل یا فولاد

برعکس دو استپ قبلی که از جنس آلومینوم ساخته شده اند، این نوع استپ از جنس فولاد یا استیل ساخته می شود. جنس فولاد این نوع استپ از نوع ضد زنگ است و استحکام بسیار بیشتری نسبت به آلومینوم دارد.

استفاده از جنس استیل یا فولاد باعث افزایش طول عمر و دوام پله برقی خواهد شد و از هزینه های تعمیر و تعویض استپ ها جلوگیری می شود. با نصب این نوع استپ در پله برقی از ایمنی و استاندارد بالاتری نیز بهره مند خواهید شد.

فراموش نکنید که با وجود اینکه در هزینه های تعمیر و نگهداری پله برقی صرفه جویی می کنید ولی استفاده از استپ فولادی باعث استفاده زیاد از انرژی خواهد شد. از طرفی دیگر قیمت این استپ به دلیل استفاده از فولاد و استیل بیشتر است.

در هر صورت این استپ ها باعث زبیاتر دیده شدن پله برقی می شوند و می توانند ظاهری لوکس به مجتمع های تجاری و فرودگاه ها هدیه دهند. اگر زیبایی پله ها و ساختمان برای شما مهم است می توانید از نوع استپ ها استفاده کنید.

استپ پله برقی چیست؟

استاندارد استپ پله برقی

همانطور که استاندارد آسانسور و قطعات آن باید رعایت شود، باید استاندارد پله برقی و البته استپ ها نیز رعایت شود. عدم رعایت استاندارد استپ برقی ممکن است باعث ضررهای مالی و جانی شود.

از استانداردهایی که باید به آن توجه کرد، ابعاد استپ ها است که سازنده های استپ ها باید آن را رعایت کنند. برای عرض استپ باید بین 58 تا 110 سانتی متر تولید شود. ارتفاع این استپ ها نیز باید 38 سانتی متر باشد.

همچنین برای ساخت استپ پله توجه کنید که پهنای شیارهایی که روی پله برقی قرار گرفته است، حداقل 5 و حداکثر 8 میلی متر باشد. عمق هر کدام این شیارها به 10 میلی متر بوده و  پهنای لبه ی این شیارها نیز از 2.5 تا 5 میلی متر است.

استپ که ساخته می شود باید از لیزر خورن افراد جلوگیری کرده و مانع از افتادن افراد شود. همچنین دیواره های عمومی استپ باید آجدار باشند. استپ باید قادر به تحمل باری بین 500 تا 3000 نیوتن باشد.

نکات مهم در انتخاب استپ برقی

مانند هر وسیله ای دیگر شما نیاز دارید که قبل از خرید و انتخاب استپ به برخی از نکات مهم توجه کنید. از فاکتورهایی که در این جا آمده است استفاده کنید تا انتخاب مناسبی داشته باشید.

  • توجه کنید که جنس استپ و نوع استپ متناسب با خواسته ها و نیاز های شما باشد.
  • توجه به کیفیت استپ می تواند باعث صرفه جویی در هزینه های اضافی و همچنین از آسیب های جانی محافظت کند.
  • ابعاد استپ باید مطابق با استاندارد های روز دنیا باشد. این کار به نصب راحت تر استپ کمک خواهد کرد
  • قیمت و کیفیت استپ باید باهم هماهنگی داشته باشند. لزوما گران بودن استپ به معنای کیفیت بالای آن نیست و باید در هنگام خرید دقت کنید.

جنس استپ پله برقی

عملا پله برقی بدون استپ برقی کاربردی ندارد و جنس قطعات استفاده شده در پله برقی بسیار مهم است. روزانه بیش از هزاران نفر از پله برقی استفاده می کنند و باید قطعات آن از جنسی ساخته شده باشد که تحمل هرگونه فشاری را داشته باشد. معمولا برای ساختد استپ های پله برقی از دو متریال فولاد و آلومینیوم استفاده می شود که آلومنیوم نسبت به فولاد بسیار محکم تر و رایج تر است.

علت انتخاب آلومینوم به عنوان متریال اصلی استپ پله برقی، سبک بودن  و کاهش مصرف انرژی است که بسیاری از شرکت های تولید کننده قطعات پله برقی، به این موضوع اهمیت ویژه ای می دهند. همچنین در نظر داشته باشید که استپ هایی که از جنس آلومینیوم ساخته شده اند، کمتر دچار زدگی و خوردگی می شوند. به این ترتیب زدگی و خوردگی موجب خواهد شد که استپ پله برقی طول عمر کمتری داشته باشد.

انواع استپ پله برقی

ابعاد استپ پله برقی

رعایت استاندارد و ابعاد در استپ برقی یکی از مهم ترین نکاتی است که هر شرکت تولید کننده استپ پله برقی باید آن را رعایت کند. یکسری استاندارد ها برای تولید استپ برقی وجود دارد و باید طبق آن ها پله برقی ساخته و نصب شود. عدم رعایت این استاندارد ها باعث خواهد شد که ایمنی کاربران به خطر افتاده و دچار آسیب های جانی و مالی شویم. همچنین به عنوان یک متخصص نصب کننده آسانسور باید از ابعاد استپ برقی باید اطلاع داشته باشیم.

حداقل  اندازهحداکثر اندازه
ارتفاع استپ24 سانتی متر
عرض استپ58 سانتی متر110 سانتی متر
عمق استپ38 سانتی متر
عمق شیار10 میلی متر
پهنای شیار57
پهنای لبه شیار2.5 میلی متر5 میلی متر

 

در جدول بالا حداقل و حداکثر اندازه های استپ برقی را باهم مقایسه کردیم. برای نصب هرگونه استپ برقی باید این اندازه های معرفی شده را در نظر داشته باشید.

نکات مهم در طراحی و ساخت استپ پله برقی

چه برای نصب و چه برای خرید استپ برقی باید به یک سری از ویژگی های استپ برقی توجه کنید تا در آینده دچار خطرات و چالش نشوید . در ادامه به مهم ترین ویژگی های استپ برقی اشاره خواهیم کرد.

ویژگی های استپ برقی

استپ های برقی در حین کمک به پله برقی برای جابه جایی افراد، می توانند بسیار مقاوم، زیبا  وضد زنگ باشند. به همین دلیل خوب است در این میان با ویژگی های استپ پله برقی نیز آشنا شوید. همچنین توجه کنید که در هنگام خرید تمامی استپ های پله برقی دارای ویژگی های زیر باشند.

بسیار محکم و مقاوم

اولین نکته مهمی که باید در هنگام نصب استپ پله برقی باید به آن توجه شود، محکم و مقاوم بودن آن است. به همین دلیل باید به متریال استپ برقی توجه شود تا در آینده دچار خوردگی یا زدگی نشود. همانطور که قبل تر نیز اشاره کردیم، جنس استپ برقی باید از فولاد یا آلومینوم ساخته شود تا استحکام آن بیشتر شود.

توجه داشته باشید در صورتی که استپ ها مقاوم و محکم باشند، دوام و طول عمر آن ها افزایش می یابد و در این صورت نیازی به تعمیر و تغییر قطعات آن نیست. همچنین ایمنی کاربران پله برقی نیز تضمین خواهد شد.

قابلیت تعمیر

یکی از ویژگی های مهمی که یک استپ برقی باید داشته باشد، قابلیت تعمیر آن است. برای مثال یک استپ برقی ممکن است بر اثر کارکرد زیاد نیاز به تعمیرات و رسیدگی داشته باشد. به همین دلیل شرکت های تولید کننده سعی می کنند استپ پله برقی ارائه دهند که قابلیت تعمیر را داشته باشد. همین موضوع باعث می شود تا هزینه های گزاف تغییر کل استپ بر دوش شما نیفتد و فقط آن قسمتی که واقعا نیاز است، تعمیر یا تعویض شود. سعی کنید فقط زمانی استپ برقی را تعمیر کنید که دچار خرابی اساسی شده باشد.

 

استاندارد استپ پله برقی

نمای زیبا

همه ما می دانیم که آسانسور و پله برقی علاوه بر اینکه باعث جا به جایی سریع تر افراد می شوند، در دکوراسیون منزل و مجتمع ها بسیار تاثیر گذار هستند. به همین دلیل باید از یک نوع استپی استفاده کنید که دارای ظاهر زیبا و متناسب با طراحی داخلی ساختمان باشد. استفاده از استپ های قدیمی در ساختمان های مدرن باعث عدم همخوانی در استپ برقی می شود.

 وزن کم

یکی از مهمترین ویژگی هایی که یک استپ برقی باید داشته باشد، وزن کم آن است که در نهایت باعث حرکت روان و درست پله برقی می شود. هرچقدر وزن استپ ها کمتر باشد، انرژی کمتری نیز مصرف می شود. همچنین هزینه های تعمیر و نگهداری آن ها نیز کاهش می یابد.

نصب استپ پله برقی توسط شرکت های معتبر

برای نصب قطعات پله برقی و در نهایت نصب پله برقی باید از شرکت های معتبر کمک بگیرید. بسیاری از شرکت ها مانند شرکت تی ام جی می توانند صفر تا 100 نصب پله برقی را با بهترین کیفیت و رعایت استاندارد های ایمنی انجام دهند. در صورت عدم همکاری با شرکت های معتبر و با تجربه ممکن است کاربران پله برقی با آسیب های جانی رو به رو شده و مشکلات زیادی به وجود آید.

سخن آخر

در این مقاله سعی شد شما را با چیستی استپ پله برقی آشنا کرده و استاندارد ها و انواع آن را معرفی کنیم. برای استفاده طولانی مدت از استپ باید هنگام خرید دقت کنید که چه نوع استپی را انتخاب می کنید.

همچنین توجه به استاندارد های نصب و نگهداری می تواند عمر استپ را بالا ببرد. برای نصب آسانسور و نصب پله برقی می توانید با کارشناسان تی ام جی در ارتباط باشید.