همه چیز درباره پارک پلیت آسانسور

پارک پلیت آسانسور

پارک پلیت آسانسور یکی از مهم ترین اجزای آسانسور است که وظیفه گیربکس را انجام می دهد. همانطور که امروز مشاهده می شود، آسانسور های گیرلس و آسانسور های روملس به محبوب ترین نوع آسانسور تبدیل شده اند و دیگر کمتر کسی برای مجتمع مسکونی یا تجاری خود از پارک پلیت آسانسور استفاده می کند.

در واقع همانطور که می دانیم برای کارکردن آسانسور دو نوع موتور گیرلس و موتور گیربکس وجود دارد. همانطور که می دانید تفاوت موتور گیرلس با موتور گیربکس زیاد است و به دلیل کاربردی بودن موتور گیرلس در بیشتر آسانسور ها این نوع موتور استفاده می شود و موتور گیربکس کاربرد چندانی ندارد.

به همین در آسانسورهای گیرلسی، به قطعه ای نیاز داریم که وظایف گیربکس را انجام دهد. گیربکس توانایی کنترل سرعت بدون بالا بردن دور موتور و گشتاور را دارد و جز وظایف اصلی گیربکس به حساب می آبد. امروزه در آسانسور های جدید و مدرن این وظایف توسط قطعه مهمی به نام پارک پلیت انجام می شود.

پارک پلیت وظایف مختلفی مانند کنترل سرعت و ثابت نگه داشتن کابین دارد و جز قطعات ضروری آسانسور به حساب می آید. برای اینکه بیشتر با این قطعه آشنا شوید، بهتر است با ادامه این مقاله در سایت تی ام جی همراه باشید.

پارک پلیت آسانسور چیست؟

در یک عبارت ساده تر پارک پلیت در زمانی که ترمز آسانسور به صورت دستی آزاد می شود، کابین شروع به حرکت کرده و بعد از حرکت نمی توان آن را کنترل کرد. به همین دلیل در این زمان بهتر است از پارک پلیت آسانسور استفاده کرد.

جالب است بدانید بدون وجود این قطعه مهم تاییده برای دریافت استاندارد از سوی شرکت های تاییده آسانسور انجام نمی شود. تعمیرکاران برای سرویس آسانسور معمولا وجود این قطعه را ضروری می دانند چرا که این امکان را برای متخصصین آسانسور فراهم می کند تا بتوانند هنگام تعمیرات و سرویس موتور، از حرکت کردن کابین آسانسور جلوگیری کنند.

شما می توانید این مقاله «سرویس آسانسور چگونه انجام می شود؟» را برای اطلاعات بیشتر در مورد تعمیر و سرویس آسانسور بخوانید.

این قطعه در آسانسورهای روملس و گیرلس هم بسیار ضروری است و باعث می شود که سرعت کابین کنترل شده و کابین به ریل قفل شود. همانطور که اشاره شد پارک پلیت جایگزین گیربکس است که برای کنترل سرعت و حرکت کابین در آسانسور استفاده می شود.

 

پارک پلیت آسانسور

وظایف پارک پلیت در آسانسور

قطعه پارک پلیت در آسانسور گیرلسی و روملس وظایف مختلفی را انجام می دهد . از مهم ترین کارهایی که این قطعه می تواند انجام دهد عبارتند از:

  • کنترل حرکت کابین
  • ثابت نگه داشتن کابین
  • مهار کردن حرکت کابین
  • قفل کردن کابین به ریل آسانسور هنگام سرویس و تعمیر آسانسور

نحوه کارکرد پارک پلیت آسانسور

نحوه کارکرد پلیت آسانسور زیاد پیچیده نیست، این قطعه از دو قسمت ثابت و متحرک تشکیل شده است. معولا بخش ثابت را روی ریل آسانسور نصب می کنند. بخش ثابت از جنس ورقه فلزی، با دوام و محکم ساخته شده است و ضخامت آن 5 تا 7 میلی متر است. در روی بخش ثابت حفره ای به قطر 30 تا 50 میلی متر وجود دارد.

در مقابل بخش متحرک به یوک کابین آسانسور وصل می شود. در این قسمت یک سفت متحرک وجود دارد که اندازه آن با اندازه حفره قسمت ثابت پارک پلیت برابر است. علاوه بر دو قسمت ثابت و متحرک پارک پلیت یک قسمت نیز وجود دارد به نام میکروسوئیچ ایمنی که زمانی که این قطعه فعال شد سری استپ ایمنی قطع می شود.

نکته مهمی که باید در این قسمت توجه داشته باشید، این است که طراحی پارک پلیت آسانسور باید به گونه ای باشد که قابلیت و توانایی تحمل وزن کابین را داشته باشد.

پارک پلیت آسانسور

نحوه صحیح نصب استاندارد پارک پلیت

همانطور که تا به اینجای مقاله متوجه شدیم، پارک پلیت در  موارد ایمنی آسانسور می تواند نقش داشته باشد. چرا که در هنگام تعمیر موتور آسانسور از حرکت کابین جلوگیری می کند. به همین دلیل نصب صحیح و استاندارد آن در هر آسانسوری ضروری است.

این قطعه از سه بخش مترک، ثابت و میکروسوئیچ تشکیل شده است که استپ های ایمنی را در آسانسور فعال می کنند. این باعث خواهد شد که تا زمانی عمل سرویس آسانسور و همچنین تعمیرات موتور تمام نشده، درب آسانسور تا زمان تایید باز شود.

از طرفی دیگر انتخاب بهترین قطعه پارک پلیت برای ایمنی آسانسور لازم است. این قطعات باید جوری انتخاب شوند که توانایی وزن های سنگین را نیز داشته باشند. قیمت پارک پلیت نیز در هنگاک خرید بسیار مهم است. سعی کنید قطعاتی انتخاب کنید که هم استحکام و کیفیت بالایی داشته باشند. شما می توانید از پارک پلیت به صورت دستی یا اتوماتیک استفاده کنید.

پارک پلیت آسانسور

پس از انتخاب قطعه مناسب نیاز است که نحوه نصب کردن آن را نیز به شکل صحیح یاد بگیرید. سعی کنید تمامی موارد ایمنی را رعایت کنید تا تاییده استاندارد را دریافت کنید. مواردی که در ادامه آورده شده است برای نصب پارک پلیت ضروری هستند.

سعی کنید به گونه ای این قطعه را نصب کنید که فاصله بین کابین و سقف چاه 180 سانتی متر باشد. عدم رعایت این نکته باعث خواهد شد که در زمان قفل کردن آن فضایی برای تعمیر موتور و سرویس آسانسور وجود نداشته باشد. داشتن فضای کافی برای تعمیر کار علاوه بر تضمین جان تعمیرکار آسانسور، باعث سرعت بخشیدن و بهبود عملیات تعمیر آسانسور خواهد شد.

  • اگر تعمیرکار آسانسور هستید، توجه کنید که در زمان حرکت کابین تمامی موارد بررسی و موارد الکتریکی باید از طریق جعبه ریزیون کنترل شده باشد.
  • بسیار مهم است که پارک پلیت نصب شده قابلیت توقف در فاصله 2 متری از سقف توقف نماید. حتما قبل از اقدام به نصب و یا تعمیر آسانسور از این مورد مطمئن شوید.
  • پارک پلیت آسانسور را در نقطه و یا زاویه ای نصب کنید که این قطعه بتواند به خوبی کابین آسانسور را نگه دارد.
  • توجه داشته باشید که در هنگام سرویس آسانسور از یک وسیله کنترل کننده دستی مانند جعبه ریزیون برای انتقال کابین به درون چاه مهم و ضروری است.
  • در هنگام نصب توجه کنید که این قطعه به گونه راه اندازی شده باشد که هم به صورت دستی و هم به شکل اتومات کنترل شود.

سخن آخر

 پارک پلیت قطعه ای است که برای آسانسور های گیرلسی و روملس استفاده می شود. نصب این قطعه هنگام تعمیر موتور آسانسور ضروری است و باعث می شود که کابین هنگام تعمیر حرکت نکند. اگر جز تعمیرکاران هستید می دانید که باید هنگام نصب این قطعه استانداردهای لازم را رعایت کنید. و اگر مدیر یک مجتمع هستید باید از نصب بودن این قطعه برای آسانسور گیرلسی مطمئن شوید.