همه چیز در مورد موتور آسانسور و انواع آن

موتور آسانسور

هر وسیله الکتریکی نیازمند یک نیروی محرکه است و آسانسور نیز از این قاعده استثنا نیست. تمام وسیله های الکتریکی به وسیله یک موتور اجرا می شوند و در واقع موتور نیروی محرکه را برای تمام وسایل الکتریکی تامین می کند.

می توان گفت در واقع موتور، قلب تپنده آسانسور و پله برقی است و عملا بدون وجود موتور نمی توان کابین آسانسور را به حرکت درآورد. به همین دلیل انتخاب و نصب یک موتور باکیفیت و مناسب از اصلی ترین وظیفه یک متخصص آسانسور است.

موتور آسانسور ممکن است در انواع مختلف ساخته شود و هرکدام از این موتورها برای یک نوع آسانسور خاصی هستند. ممکن است برخی از موتور آسانسور عملکرد بهتری از دیگری داشته باشد و باعث صرفه جویی در هزینه نگهداری و سرویس بهتر آسانسور شود. در این مقاله سعی خواهیم کرد انواع موتور آسانسور را بررسی کرده و نحوه کارکرد موتور آسانسور را بهتر درک کنیم.

موتور آسانسور چیست؟

همانطور که اشاره کردیم موتور آسانسور از اجزای اصلی یک آسانسور است و اگر می خواهید آسانسور شما عمر طولانی تری داشته باشد، باید از همان ابتدا یک موتور آسانسور عالی انتخاب کنید که این موضوع باید توسط متخصص آسانسور انتخاب و نصب شود.
موتور آسانسور نیروی محرکه لازم را برای حرکت کابین آسانسور تامین می کند. اما باید توجه داشته باشید که در برخی از آسانسور کششی تمام نیروی لازم برای جا به جایی آسانسور توسط موتور انجام نمی شود و سایر اجزای آسانسور در جا به جایی کابین نقش دارند.

نحوه کارکرد موتور آسانسور نیز ساده است. برای حرکت کابین لازم است نیروی چرخشی تولید شده توسط موتور آسانسور به سیم پیچ کابل آسانسور متصل شود تا کابل های آسانسور باز یا بسته شوند. در نهایت این عمل کابین آسانسور بالا و پایین می برد. نحوه کارکرد موتور آسانسور ممکن است کمی پیچیده باشد. موتور آسانسور از بخش های مختلفی تشکیل شده است و همگی این اجزا در به حرکت در آمدن موتور و کابین نقش دارند.

موتور آسانسور

انواع موتور آسانسور

برای حرکت دادن انواع آسانسور با توجه به نوع ساختمان یا ظرفیت آسانسور، نیاز است که از انواع مختلفی از موتور استفاده شود. هر کدام از این موتورها دارای مزایا و معایب خاصی هستند که ممکن است برای برخی از مجتمع ها و ساختمان ها مناسب نباشد. به همین دلیل در این قسمت از مقاله به معرفی انواع موتور های آسانسور می پردازیم.

موتور آسانسور هیدرولیک

این نوع موتور ها که به کمک نیروی هیدرولیک کار می کنند، توسط یک جک هیدرولیکی کابین آسانسور به حرکت در می آید. در واقع نیروی هیدرولیک باعث تولید، انتقال و تبدیل نیرو توسط مایع تحت فشار انجام می شود.

در موتور  آسانسور هیدرولیکی سیلندرهایی وجود دارد که درون آن ها پیستون گذاشته شده است. این پیستون ها در زمان شروع به حرکت موتور به دلیل فشار داخل سیلندر، باعث می شود تا پیستون از محلی که در داخل آن قرار گرفته است به سمت بالا حرکت کند.

جالب است بدانید که کابین آسانسور با پمپاژ کردن روغن هیدرولیک رابطه مستیقم دارد. در واقع زمانی که موتور هیدرولیک که با استفاده از نیروی تولید شده روغن هیدرولیک را به سمت سیلندر پمپاژ می کند، پیستون ها به حرکت در می آیند. نتیجه این عملیات به حرکت در آوردن کابین است.

موتور آسانسورموتور آسانسور گیربکسی

یکی دیگر از انواع موتور آسانسور که در بسیاری از آسانسور مورد استفاده قرار می گیرد، موتور آسانسور گیربکسی است. لازم است بدانید که در این نوع آسانسورها گیربکس نقش کلیدی و مهمی در جا به جایی و تنظیم حرکت کابین آسانسور دارد. نحوه عملکرد این نوع موتور نیز ساده است و با تغییر نسبت دنده ها، نیروی موتور به قرقره ها و کابل ها فراهم می شود. نتیجه این عمل به حرکت درآوردن کابین به سمت بالا و پایین است.

از این موتور بیشتر برای ساختمان هایی با ارتفاع کم و متوسط استفاده می شود و به دلیل اینکه قیمت مناسب تری دارد انتخاب کسانی که است که بودجه کمی برای نصب آسانسور دارند. موتور آسانسور گیربکسی سرعت بالایی در جا به جایی دارد و امکان بهینه سازی سرعت و گشتاور موتور در این نوع موتورها وجود دارد. اگر می خواهید بیشتر با تفاوت موتور گیربکسی و موتور گیرلسی آسانسور آشنا شوید، می توانید مقاله مقایسه موتور گیربکس و موتور گیرلس آسانسور را مطالعه کنید.

موتور آسانسور گیرلسی

موتور گیرلس نوعی موتور آسانسور است که این موتور بدون گیربکس کار می کند. در ساخت موتور گیرلسی از نوعی آهن ربا یا مغناطیس دائمی استفاده شده است و معمولا این نوع موتورها نسبت به موتور های گیربکسی راندمان و قدرت بیشتری دارند. از این موتور برای نصب آسانسور در ساختمان های با ارتفاع بالا استفاده می شود.

موتور آسانسور گیرلسی ابعاد بسیار کوچکتری نسبت به سایر موتورها دارند و سرو وصدای زیاد که باعث اذیت ساکنین شود، ایجاد نمی کنند. این نوع موتور راندمان بالا و بالای 90 درصد داشته و می تواند ظرفیت بالایی را بالا و پایین کند. شما می توانید از این نوع موتور برای آسانسورهای با موتور خانه و یا بدون موتور خانه نصب کنید.

جدول انتخاب موتور آسانسور

جدول انتخاب موتور آسانسور باعث می شود که شما انتخاب بهتری در مورد موتور آسانسورها داشته باشید. می توانید توان و کیفیت موتور های ایرانی را باهم مقایسه کنید.

وتور آسانسور ایرانیموتور آسانسور وارداتی
موتور آسانسور بهران    5.5 ، 6.1 ، 7.3  کیلوواتموتور گیربکس ساسی ایتالیا      5.5 ، 7.3 ، 9.2 ، 11 ، 13.2 ، 17.6
موتور آسانسور یاران     5.5 ، 6.1موتور گیربکس ساسی اسپانیا    5.5 ، 7.3 ، 9.2 ، 11 ، 13.2 ، 17.6
موتور آسانسور پرگاس   5.5 ، 6.1موتور گیربکس سیکور ایتالیا        5.5 ، 7.3 ، 9.2 ، 11 ، 13.2
موتور اسانسور الکمپ   5.5 ، 6.1 ، 7.3موتور گیربکس ایتال گرز              5.5 ، 6.1 ، 7.3
موتور آسانسور الکو       5.5 ، 6.1 ، 7.3موتور گیربکس مونتاناری             5.5 ، 6.1 ، 7.3

قیمت موتور آسانسور ایرانی

امروزه بسیاری از برندهای ایرانی در حال ساخت موتور آسانسور هستند می توان گفت کیفیت مناسبی دارند. قیمت این نوع آسانسور با توجه به کیفیت و توان متفاوت است و اگر می خواهید اطلاع دقیقی داشته باشید می توانید با کارشناسان تی ام جی در ارتباط باشید.

موتور آسانسور

سخن آخر

در این مقاله سعی کردیم انواع موتور آسانسور را باهم مقایسه کنیم و نحوه کارکرد آن را یاد بگیریم. چناچه اگر در مورد نحوه نصب موتور آسانسور و انتخاب بهترین موتور آسانسور سوالی دارید می توانید مشاورین و متخصصین تی ام جی در تماس باشید.